Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Sophie & Jade vertellen enthousiast over hun receptenboek JUICE & RE-USE.

Onlangs is het receptenboek van Sophie Jongeling en Jade van Straalen op de markt gekomen: JUICE & RE-USE. Dit boek inspireert ons niet alleen om te genieten van heerlijke sapjes, maar ook om van de overgebleven pulp, die vaak weggegooid wordt, iets lekkers te maken. De auteurs van het boek laten door verschillende recepten zien hoe je makkelijk overheerlijke en gezonde recepten kan maken. Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder het volledige interview met Sophie en Jade.  

 

''Ik wist niet dat je zoveel heerlijks met pulp kunt maken.''

Wat doen jullie in het dagelijkse leven?
Jade: “Beide zijn we bezig met onze master! Sophie doet Persuasieve Communicatie en ik Management Studies, beide aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens het schrijven van het boek werkten we fulltime, maar sinds we weer studeren parttime. ” Sophie: “We zijn we al 6 jaar huisgenoten en wonen in Amsterdam.” Jade moet lachen: “Als we het zo opschrijven lijken we wel een getrouwd stel, haha”. Sophie: “Verder houden we van koken, tuinieren en creatief bezig zijn.” Jade: “En natuurlijk niet te vergeten van een drankje op het terras en van de Amsterdamse kroegen.”

Wat heeft jullie ertoe gezet om het receptenboek te schrijven? 
Sophie: “Ik liep sinds september 2020 stage bij nutribullet en mijn stageopdracht was om de juicers te introduceren. Toen we vervolgens veel thuis waren door de lockdown ging we de nutribullet Juicer thuis steeds vaker uitproberen. Ik kwam op het idee om een receptenboek te maken, omdat ik online eigenlijk helemaal geen receptenboek voor sapjes kon vinden. Jade houdt van koken en is heel creatief, dus het idee om dit samen te doen was er al snel!” Jade: “Ja, en toen zijn we direct begonnen met het uitproberen van verschillende combinaties fruit en groentes voor sappen. De pulp bleef steeds over en dat vonden we zonde. Toen we daarvoor op internet naar recepten gingen zoeken was er weinig inspiratie te vinden. En zo ontstond het idee om ook met de pulp te experimenteren!”

''Simpel te maken en supperlekker.'' 

Waar komt jullie inspiratie vandaan?
Jade: “We hebben heel veel verschillende combinaties van smaken uitgeprobeerd, als we iets écht heel lekker vonden dan schreven we het op. Eigenlijk is het proces van het schrijven van een receptenboek trial and error, maar natuurlijk ook persoonlijke smaak die hierbij om de hoek komt kijken.” Sophie: “De seizoenen hebben ons daarnaast ook geïnspireerd. We kochten de ingrediënten die op dat moment bij de lokale groenteboer te koop waren.”

   

Hoe zijn jullie op de naam JUICE & RE-USE gekomen?
Sophie: “We wilde in de naam naar voren laten komen dat we zo veel mogelijk van de ingrediënten willen benutten. Een lange tijd noemden we het boek ‘Re Juice’, totdat we een enquête hielden met een aantal opties voor titels. Deze enquête hebben we naar een aantal beste vrienden verstuurd en toen bleek een deel hiervan niet te begrijpen waar we naartoe wilden met de titel ‘Re Juice’. Jade: “De titel ‘Juice & Re-use’ bleek favoriet en maakt het verschil tussen sappen en de pulprecepten duidelijk. Daarnaast klinkt het overheerlijk, haha.”

Welke rol speelt gezondheid in jullie dagelijkse leven?
Sophie: “Doordeweeks wel een grote rol, maar in het weekend laten we het vaak los.” Jade: “Eigenlijk laten we het in de weekenden volledig los, haha. Doordeweeks sporten we minimaal twee keer per week en eten we gezond. We zijn er bewust mee bezig en proberen alles met mate en veel variatie te doen.” Sophie: “We houden van groente smoothies en salades, maar ook van de zelfgemaakte taarten van Jade, en er gaat geen dag voorbij zonder een toetje. Zo’n balans lijkt mij heel belangrijk.”

Wat is jullie lievelingsrecept?
Jade: “Mijn favoriete sap is Mellow Mango en mijn favoriete pulprecept is de Carrot Cake.” Sophie: “Moeilijk vind ik dat, maar mijn favoriete sap is denk ik Apple Spice en als shotje vind ik de Very Berry heel lekker. Zo’n gembershot maken we thuis vaak. In een grote hoeveelheid en dan vriezen we het in. Naast dat we het shotten, doen we een scheutje (of ijsblokje) ervan in heet water voor thee of drinken we het met spa rood en een takje munt.” Noor (Jade en Sophie hun andere huisgenoot): “Vergeet de Winter Breeze niet, dat is míjn favoriete sap!”

Wat vonden jullie het leukste aan het schrijven? 
Jade: “Het hele proces van A tot Z mogen inrichten en uitvoeren. Het finetunen van de recepten, de fotoshoot uitdenken, handmodel zijn van ons eigen boek, het vormgeven van de pagina’s en alle correctierondes daartussen.” Sophie vult aan: “En dat we dat samen hebben kunnen doen, op avonden dat we verplicht thuiszaten in de lockdown periodes. Heel veel lachen vooral.”

''Verrassende combinaties en tegelijkertijd geen gedoe.'' 

Kunnen we nog meer van jullie verwachten? 
Sophie: “De aankomende tijd denk ik niks, omdat we allebei weer aan het studeren zijn naast ons werk en dat neemt veel tijd in beslag.” Jade: “Maar zeg nooit nooit! We zouden het heel leuk vinden om in de toekomst onze creativiteit weer te mogen bundelen in een ander boek of in een andere vorm.”

Wil je op de hoogte blijven van de laatste recepten, leuke nieuwtjes en events? Schrijf je dan rechts onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief.  

 

Share this post:

Ouder artikel

translation missing: nl.general.search.loading